Folkets valg – kortprosa

SONY DSC

Et folk skulle engang vælge en hersker mellem tre personer. Da alle tre havde bevist deres egnethed, ville folket stille et sidste spørgsmål, inden de skulle afgøre hvem af dem, de ville vælge. De spurgte således de tre, efter hvilke basale principper de ville styre riget? Folket bad den første træde frem, og han svarede, at han ville lade hver enkelt borger få så meget frihed så muligt. Den enkelte skulle få lov til at gøre, hvad han eller hun ville, så længe det var inden for lovens grænser. Derefter bad folket den anden træde frem, og hun svarede, at hun vil gøre alle mennesker lige, de stærke skulle hjælpe de svage og mennesker skulle leve i et fortroligt fællesskab. Folket bad nu den sidste træde frem, og han svarede: “Jeg vil i enhver konkret afgørelse holde det gode for øje, som om det skulle gælde evigt.” Folket valgte nu den sidste mand fra, og i det tilbageværende valg mellem de to første, delte folket sig to næsten lige store lejre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s