Pestens oprindelse – kortprosa

SONY DSC

Det var et rige, hvori der udbrød pest. De første, der blev syge, var de rejsende købmænd, troubadourerne, de rejsende gejstlige og de lærde. De var blevet smittet andetsteds, havde bragt pesten med sig til deres ligesindede, dernæst blev den verdslige magt syg, fordi de havde tæt berøring med de rejsende af forskellig slags, ikke mindst når de søgte råd og vejledning. Da således magten efterhånden begyndte at smuldre, drog tyendet væk, til deres små hjem, men allerede smittet af pesten. Hjemme blev de også syge, døde uden hjælp. Også rotterne, som altid var løbet i forvejen og havde spredt pesten nedenfra, fra kloakkerne, hjalp til med gøre indhug i tyendet, mindre købmænd og håndværkere. Til sidste ramte pesten udkantsgårde, og til allersidst:  Jægeren, der har været i skoven at jage i mange dage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s