Prinsen der var bange for piger – kortprosa

SONY DSC

I et rige var der en prins, som var meget bange for piger. Kongen var meget bestyrtet, da han var ved at blive gammel. Hvad skulle han gøre, for han havde kun denne ene søn? Rigets fremtidige sikkerhed var i fare, for han var ikke i tvivl om, at der ville udbryde borgerkrig, hvis sønner ikke ville føre riget videre. Men jo mere kongen plagede sin søn med arvefølgen og alle sine bekymringer, jo mere angst blev prinsen.

Kongen sendte nu bud efter en klog kone, for at hun kunne give ham et råd om sønnen. Hun sagde straks, at hun kendte en pige, som var bange for drenge og dette var den eneste løsning på problemet. Skønt det var det endelige, som umiddelbart afskrækkede dem, havde de også en bagvedliggende angst – en angst for menneskelivets uendelige love, sagde den kloge kone.

Man klædte nu efter den kloge kones råd pigen ud som dreng og sendte hende ud på en lang og farefuld færd med prinsen. Her havde man, efter råd fra den kloge kone, planer om at plyndre de to fra top til tå og forskrække dem for livet. Derefter skulle de ikke længere være angste for det uendelige, mente den kloge kone.

Da kongen flere år senere lå for døden, havde han opgivet se sin søn igen. Prinsen var stukket af fra alle kongens planer med ham. Han havde forladt riget, og ingen havde siden set ham eller pigen. Men i den sidste time, da kongen var meget tæt på døden, og hvor borgerkrigen syntes uundgåelig, da bankede det på kongeborgens port. Og lige i det øjeblik kongen var døende, fik han hvisket i sit øre, at prinsen var vendt tilbage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s