Thy og litteraturen. Crash Course #4.

Om Egon Nielsen (1916-1984)

Egon Nielsen var fra Thy og egentlig en vigtig skribent fra Indre Mission, men han skrev også realistiske og humoristiske bøger om folkelige temaer uden, at det missionske spille nogen afgørende rolle. I sit forfatterskab gik han på ingen måde uden om erotik eller svære emner som efterkrigstidens behandling af fx tyskertøserne.

Egon Nielsen fortjerner at blive genopdaget og genlæst. I Politiken skrev anmelderne om ham: “som fortæller er han en fandens karl.” Og selveste Jens Kistrup skrev: “Egon Nielsen har virkelig fattet, hvad folkelig humor vil sige. Og han har noget at have den i. Det er hans mission som forfatter.”

Så kort og godt: Prøv at læse Egon Nielsen her i sommerferien – og start med Samtalestationen fra 1978.